12 april 2007

Rosa skor

Den här är lite gullig för storyn bakom sig gör ju sitt till...


Som grund användes Chatterbox (Dark Valentina Dots) + grått cardstock + Rusty Pickles (känner ej till exakt pappersort). Jag sydde fast de fina papprena i varandra, sedan sattes fotot fast med grått band. Jag doodlade lite runt fotot för att skapa en ram.

Därefter tog jag chipboard-alfabet från Panduro och klädde in i Blingpapper från Bazill (?). Piffade upp dem lite med band och snöre runt, och lite små prickar av svart gelpenna.

Journaling i form av en liten bok jag hängde fast i band på eyelets. Texten lyder:

'Det här berättelsen om när Alexander valde ut sina rosa tofflor när han var tre år fyllda.

Det var i mars 2007 och det var ca 100 kronor för paret. Ja, alltså, såna här ursköna och superlätta plasttofflor. Det fanns en megakänd hockeyspelare som gjorde liknande tofflor med sitt namn som var trademark. Men dessa tofflor, som det var rea på, var nog en billigare variant av det kändare märket.

Hur som helst begav sig familjen Stålhandske i Sollentuna på en biltur. Turen gick till en butik i en närbelägen förort som gjort reklam för tofflorna i lokaltidningen, "99 kronor styck, ordinarie pris 500-600 kronor".

Väl i butiken trängdes familjen med andra kunder som också roffade åt sig flera par tofflor. Det var ju superbilligt. Mamma valde ett par svarta och ett par cerisa. Pappa valde ut ett vardera grönt och svart par.

Den lille sonen valde sedan ut sitt par. Mamma och pappa försökte få honom att ta ett svart par, med devisen 'tjejer ska ha tjejfärger och killar ska ha killfärger'. Nej, menade sonen å det bestämdaste, det skulle vara rosa! Och rosa blev det! Se så nöjd han blev för sina tofflor i ROSA!'

--> Kommentera gärna det här inlägget :)

2 kommentarer:

tanja sa...

Jättefin LO och vilken häftig vinkel du har fotograferat i!

clara sa...

heja killen!!!!!!! Klart killar också ska ha rosa! Fotot är verkligen läckert!