31 augusti 2008

Kort




Kära svägerskan Anna i StorSveg fyllde jämnt för ett tag sedan. Så här blev kortet jag tillverkade med störta nogrannhet. Vet dock inte om jag är en kortmakare, fortfarande alltså. Kram Anna.

Hjärtat är Grungeboard jag målat med röd akrylfärg och sedan piffat upp med glitterlim.

29 augusti 2008

Nackstöd



När vi åkte bil och Alexander var så där liten att han fortfarande hade napp, ja, då hade vi lite problem. Han somnade ju som alla andra småbarn gör när bilresan blir lite för lång. Huvudet trillade framåt eller mot sidorna, och det vet ju alla att det gör ont när man vaknar. Jag förankrade hans huvud med en bandana och runt bilbarnstolen. Minnet är gulligt och behövde scrappas. LOn blev visserligen lite mörk i färgerna, men det får gå.

23 augusti 2008

Vattkoppor



Stackars, stackars Alexander. Han fick vattkoppor på våren 2006. Det kliade väldans mycket och doktorn skrev ut något dämpande mot klådan. På fotot ser han så hängig ut, och det var han ju. Oj vad mitt hjärta led med honom när det var som värst. Men så vet vi ju också att han inte kommer få det något mer.

Jag har använt akrylfärger för att måla cirkeln och de blå stänken. All text har jag stämplat, skrivit eller klistrat fast (klistermärken och thickers). Bakom fotot sitter en hidden journaling som dras upp.

Vet fortfarande inte vad jag egentligen tycker om Thickers, de har inget bra lim och de luktar illa. Sen gör man ju alltid av med vissa bokstäver snabbt och det är svårt att använda de som är kvar. Fast så är det ju iof med alla klisterbokstäver. Har nu inte sett att Thickers finns så mycket, är det på utgång tro?

21 augusti 2008

Underbaraste gossen...

...i hela världen om mamma får välja.



Rubriken är med silverbokstäver från Panduro, fastän det inte syns så tydligt. Swirlen är en Grungboard, ett litet hjärta kommer från ett halsband köpt på Glitter, Alexander har ritat det orange hjärtat själv, linjalen är en sån där papperslinjal man kan hitta på IKEA, hålen på restbitarna har gjorts med en liten paperpiecer. Sen har jag kladdat med akryler (annars är det väl inte min LO... (pust, vad jag tar upp det varje gång jag bloggar... (egen minnesnotering om att sluta göra det))).

Den här tog en evighet och lite till innan den blev färdig. Det var en total katastrof ett tag innan jag slaktade nedre vänstra hörnet och gjorde om. Jag är inte helt nöjd med slutresultatet. Trodde att jag hade vision av något annat, men det kan nog inte stämma, eftersom jag alltid scrappar i häret-och-nuet. Jag använder aldrig en skiss, jag har aldrig en tanke eller vision kring hur jag vill att det ska bli, jag prövar mig fram med olika material och former tills jag känner att det duger. Det blir alltså en lång process (därav namnet på bloggen ;) och det är alltid en fight inom mig hur jag vill göra i nästa steg.

Det som jag dock lärt mig (?) är att aldrig sätta fast något förrän jag är helt på det klara med att det är så jag vill ha det. Tack Eva för tipset. Men det funkade alltså inte så bra den här gången, eftersom jag var tvungen att ta bort en del och göra om. Så är det ju ibland, eller hur?!

15 augusti 2008

Påskharen kom i år igen



Ja, LOn beskriver ju vad den handlar. Journalingen är lite svår att läsa, där står "för Alexander var det mycket spännande att leta efter de gömda påskäggen i Mimmies trädgård Sveg 2008".

Jag har gjort hela LOn i andan av ett skrotupplag. Mycket rivet, sandpapprat, akrylat, virat band och tejpat runt P:et i rubriken, häftat fast bokstäver osv. Jag har bl.a. använt ståltråd jag har virat runt och plattat till, en kul detalj. Kul att gå mot strömmen av finscrappare som är noga med raka linjer, de rätta detaljerna, trendiga papper... Fast det blir jättefint (verkligen!) när andra scrappar så, jag är bara så dålig på det själv (avis!) och får därmed köra mitt eget race. Tur att det finns så många olika stilar, hur trist vore det inte annars?!

7 augusti 2008

Filofax






Kära svägerskan Anna i Härjedalen fick önska vad jag skulle pyssla ihop till henne när vi satt och pratade en stund på kvällen. Hon ville ha en "här är jag" avdelare till sin filofax. Färgerna och design fick jag styra över som jag själv ville. Wow, vilken kul idé, och det var verkligen superkul att scrappa på en sådan liten plastbit och göra det dubbelsidigt. Dessutom kunde det inte sticka ut för mycket dekos på alla håll och kanter, så jag fick hålla mig till ett band på sidan, som en liten flärp att hitta rätt i filofaxen. Dessutom kunde jag inte bygga upp sidan för mycket i höjden / i relief om ni förstår vad jag menar, så det gällde att pyssla platt :) Hoppas bilderna ger er en uppfattning om vad jag gjort...