21 juni 2008

Uppe i det blå

Alldeles bästa Mimmie är med på min sista LO för Scraputmaningen. Uppmaningen var att scrappa ett foto i en annorlunda vinkel. Här sitter Mimmie på en klätterställning på Skansen och jag fick en superbra bild när hon tittar ner. Tack Mimmie!



Yepp, jag har alltså valt att sluta vara med i Scraputmaningens designteam. Min ork och inspiration försvann för ett tag sedan, och den kom inte tillbaka, tyvärr. Så jag tänkte att jag överlåter min plats till någon annan som är sugen att inspirera andra scrappare.

19 juni 2008

Midsommarkort

Jag är ingen kortmakare (ursäkta att jag alltid repeterar detta innan jag laddar upp mina få till antalet kort =)

Den här gången är det ett kort till Alexanders fadders makes mamma *döh*. Vi får vara där och fira midsommaren i deras trevliga sällskap. Som tack gjorde jag det här kortet .

Kvaliteten på fotona är verkligen varierande kan man säga. Första bilden fick jag scanna in till slut, jag kunde bara inte få till ett foto på det. A, det visar alltså framsidan. Säger man förresten trevlig eller glad midsommar? Huvudbry.



Sen en detalj av blomman och de små tagsen. Den här bilden blev ju något ljus om man säger.



Bilden återger den lilla nyckelpigan jag satt på ett fiskehänge från Classe O. (tack Eva för idén). Det här fotot är ju något väl... konstigt... om man säger.

18 juni 2008

Pappersförvaring

Från Coop Forum för 39 pix. Tycker jag är överkomligt.

13 juni 2008

Pyramidkort

Som alltid när jag gör något med kort så är det Eva på Papprika som visat hur man gör. Pyramiden kan öppnas när låsningen i form av pinnen tas bort. Däri kan en present eller överraskning läggas i och ges bort. Jag är extra förtjust i det lilla hänget på ena sidan. Det är en liten ängel från en pärlbutik.





11 juni 2008

Sommaravslutning, present och kort

Idag hade Alexanders förskola sommaravslutning. Först var det en tipsrunda. Alle var så överspelt att han svarade fel ganska ofta. Efteråt när jag frågade samma fråga kunde han svaren - då var det ju lugn och ro =)


Efter det var det fika ute på baksidan där bänkar och bord samt sandlådan finns. Det var gott med jordgubbar och kakor! Därefter skulle barnen sjunga sommarvisor. Det gick väl så där, men man kan ju inte ha för höga förhoppningar till 3-4 åringar. Men det var kul att lyssna och se på. Alexander stod längst fram och dansade och hoppade. Återigen helt upp i hejsan.


Sen var det presentutdelning. Fröknarna fick varsin korg med smarriga saker från alla barnen. Alla barnen fick sina teckningar, glass, CD med bilder från terminen och en ros. Jag hade gjort en liten presentask till Alles ansvarspedagog.




Detaljbild av hänget på asken.


Kort till alla fröknar. Jag stämplade upp motivet (tack Miao för lånet) och färglade med Promarkers.

10 juni 2008

Glorious youth



Är inte nöjd med resultatet, men motivet (underbaraste Mimmie) är ju fint. Fotot är taget vid sälbassängen på Skansen. Ljuset som träffar Mimmie bakifrån är superfint. Det behövdes inte bearbetas i PS alls. Jag hade dock en idé i åtanke när jag skulle skapa, men det blev inte alls som tänkt.

Den här gjordes för överigt på en scrapmaraton på Papprika. När jag är där blir jag stressad och helt tömd i huvudet på grund av allt stim och andra intryck. Jag scrappar mycket bättre när jag är där på måndagarna med Eva och de andra, och så hemma förstås.

Hej svejs.

9 juni 2008

Tag kort

Ett tagkort (tag från engelskans lappar?) som jag fick lära mig att göra av Eva på Papprika. Som alltid lika uppskattat av mig och alla andra som var med.


Eftersom jag inte har fotat som tidigare måste jag till att scanna kortet. Det blir ju verkligen inte samma kvalitet, men ni får er en bild av det hela.



Jag har inte dekorerat insidan eftersom pappret är så fint i sig. Själva taggarna har jag inte skrivit eller stämplat något på. Kortet har ju ingen mottagare då jag gjort den som en prototyp =)

7 juni 2008

Visdomsord i form av påsar :)


Eva på Papprika lärde oss som var där en måndagskväll att göra ett påalbum. Det behövdes fyra påsar, lite tråd och ganska mycket trixande för att fixa det. Tur att Eva är så tålmodig och visar mer än en gång hur vi ska göra. *tack Eva*

Nu visade jag bara framsidan, men ni får ett litet hum om hur det kan se ut. Albumet har en del gömda sidor och fickor vilket gör det så himla kul. Jag som dessutom bara löves att dekorera ganska freestyligt hade det jättefestligt i ca fyra timmar!

4 juni 2008

Står vid skåp och hänger

Det hela gick ut på att scrappa i färgerna rosa, orange och lime. Det var en rätt tuff utmaning. Det är Mimmie (Alexanders kusin) som poserar framför några säkerhetsskåp på Skansen i våras.

När jag valde ut fotot till utmaningen tyckte jag det passade så bra med de rosa skåpen till färgutmaningen.

3 juni 2008

Superkoncentrerad



En grej att scrappa med cirklar, från Scraputmaningen.