30 juni 2007

Huvudstaden



Skapad för Magdas där jag använde Bo Bunny papper som bas. Som vanligt "kladdade" jag med akrylfärger - det är så lattjo!

Funky boy



En LO skapad från Skiss med twist på Scraputmaningen. Man vrider skissen fyra varv, så det blir fyra olika LOs. Jag gjorde utifrån den första skissen och skapade med papper från Roxie-kollektionen i Love, Elsie-serien. Skoj!

Älskade kusin



En layout jag gjort för Magdas med härliga papper från Love, Elsie kollektionen.

Det är Alexander och Mimmie som mer ser ut som syskon än kusiner.

29 juni 2007

Krypa

är en ädel konst. Det tog lång tid för Alexander att lära sig det, men sen gick det fort framåt. Han gick dock på knä ganska länge - otroligt sött!!! *mamma älskar dig*

28 juni 2007

Drömmer

Till scraputmaningen (som vanligt i dessa tider :) om hur jag drömmer att Alexanders framtid blir.

27 juni 2007

Nature Lover

Det är alexander det!!! Han älskar att gå runt och gräva i jord, sand och grus. Tack Anna för att det finns rabatter hemma i Sveg som han kan påta i. Likaså hos mormor på landet, som synes på den här LOn! (Jag gjorde den till en skissutmaning på Swescrap, men den kom inte med, så nu visar jag den här istället).

Drive thru



Med den här LOn vann jag skisstävlingen hos Scraphuset i maj. Tjoho!!!

Skumbad



Den här canvasen gjorde jag till Scraputmaningen idag.

25 juni 2007

M.a.o.



En variant på den sovande polismannen Alexander. Här har han somnat in på fotpallen i vardagsrummet - då är man riktigt trött!!!

22 juni 2007

Ljuset i slutet på tunneln



tyckte jag kändes som en bra titel på den här layouten. Det känns som att jag börjar komma igenom den här jättelånga tunneln som jag så abrupt gick in i oktober då jag blev "utbränd"... men allt har ett slut, så även detta?Jag mår iaf bättre och bättre, även om vissa dagar fortfarande är pest.

Nu tänker jag dock sluta vara så djup och dyster, det är ju midsommarafton! Idag har vi haft solsken, midsommarstång, flötgröt (Härjedalens svar på festgröt ... en massa grädde, lite socker, salt och mjöl - lägger sig som bomull kring hjärtat, eller hrm, runt midjan), sill, grillat, nubbe, vin, sång och massa skratt. Härligt!!!

21 juni 2007

Hastigt och lustigt...

... befann vi så oss i Sveg i Härliga Härjedalen! Det blev väldigt oplanerat men trevligt ändå! Det blir alltså en midsommar med förhoppning om sol. I södra delarna av landet skulle det bli risk för regn, men i Norrland (speciellt i de västra delarna) kunde det bli sol. Låter bra med värmande solstrålar till sillen :)

Idag på Scraputmaningen skulle man låta någon annan beskriva sig. Men jag hittade ingen som kunde göra det klockan mitt i natten (då jag naturligtvis satt och scrappade ihop denna LO) så jag gjorde en lite schizofren tolkning av mig själv... Mina olika jag kallar jag denna för:

20 juni 2007

En tur på stan


gjordes till dagens teknikutmaning på Scraputmaningen.

19 juni 2007

2:a pris hos Stellas


"Som andrapristagare valde vi Pia Stålhandskes läckra LO ´Scream or Laugh´.
Vi föll för färgerna och effekterna med bilderna som "tittar ut" genom pappret. Pia får 50:- att handla för i vår butik."

Tackelitack, säger jag. Det är alltid trevligt :)

Jump



Till scraputmaningens tema fart/action. Här hoppar Alexander och mormor på för brinnande livet i väntan på bussen hemåt. Jag kladdade som vanligt med akryler och tusch. Sandpapprade en del också tillsammans med olika chalks.

13 juni 2007

Little Miss Sunshine



Till dagens annonsutmaning på Scraputmaningen.

Mimmie - you´re the best!

Hade jag så små händer?



Den här var till Scraputmaningens Memorabilia-tema. Handavtrycken gjorde Alexander när han var lite över ett år och gick på dagis i Karlstad. Det var lite svårscrappat i det avseendet att pappret med avtrycken är gult.

Men minen på Allemannen är ju oslagbar :) Älskar dig gubben min!

11 juni 2007

Vinnare

blev jag i Magdas albumklass. Den där man skulle tolka och scrappa Carl Larssons tavla "de mina". Mitt bidrag 'Vattenlekar' tog hem priset. WOW vad skoj!



Deras motivering var: "Med sin personliga stil anser vi att Pia har fört scrapbookingen till ytterligare en nivå, där gränsen är flytande mellan scrapbooking och traditionell konst. Fotot är underbart, journalingen likaså. Men framför allt har Pia lyckats förmedla den härliga atmosfär som tavlan "De Mina" förmedlar. Genom att teckna och måla runt fotot har hon fått fram det romantiska soldiset och den känsla av lugn harmoni som Carl Larsson-tavlan utstrålar. Vi är imponerade och gissar att vi kommer att få se mycket av Pia framöver. Grattis!"

Och jag säger bara: TACK!

Sluta aldrig



Mitt bidrag till Scraputmaningens 'Hitta storyn #1'.

10 juni 2007

Linslusar



Här en LO jag skapade efters scraputmaningens skiss med twist #1, men den visades inte i bloggen.

Den cyklande polisen



Den här LOn skickade jag in till scrapjacked #15 på scraputmaningen och den visades upp där idag.

Det var skoj för det var den sista som icke-DT-medlem, jag hade alltså skickat in mitt bidrag tidigare i veckan innan jag hade hunnit bli inspiratör där :)

Som vanligt använde jag akryler och tusch för att förlänga fotografiets linjer utanför dess kant. Rubriken skrev jag dit för hand. Häftiga rubons från Upsy Daisy Designs (ringarna som bildar bland annat cykeldäcken).

5 juni 2007

Kreativiteten

Allt som behövs är lite fantasi och redskap. Sen är man igång i skapandeprocessen, se bara på Allegubben! Detta är mitt bidrag till Scrappiz utmaning v.22.


Har använt mig av akrylfärger (börjar bli mitt stående inslag) för att kladda bland annat handavtrycket.

4 juni 2007

Mina pojkar

Den här är skapat utifrån en skiss på swescrap. Det var skojigt att de lagt ut "Mina pojkar" där, dessutom lika roligt att Bellis, som inspirerades att göra samma skiss på Papprika när vi satt där förra måndagen, också visas! Tänk vad en skiss kan inspirera och tolkas olika!!!

1 juni 2007

Löftesbok...


...till maken, han får begära in olika löften mot mig som jag skrivit in i boken. LOL.

Dagispyssel

Gick kanske något overboard när jag målade med så mycket akrylfärger och tuschpenna, till och med skrapade med skalpell på själva fotot. Men kul var det.

Kompisar



Tindra och Alexander som leker med dockhuset hemma hos henne. Urgulliga kompisar!